Hírek

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség kitüntette Lukács Gergelyt és Koloh Reginát

2024. április 29, hétfő

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség április 25-én, éves közgyűlésén kitüntette Lukács Gergelyt, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Testnevelés- és Mozgásközpontjának munkatársát és Koloh Reginát, a Gyógyszerésztudományi Kar PhD-hallgatóját a Sporttudományi és Testnevelési Egyetemen. Lukács Gergely Elek Ilona Emlékérmet kapott az egyetemi sport támogatásáért, Koloh Regina pedig Halassy Olivér Hallgatói Díjat az egyetemi szabadidősportért végzett tevékenységéért.

 

Koloh Regina, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának PhD-hallgatója, 2018-ban kezdte tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen, és azóta is szorosan kapcsolódik az egyetemi sportélethez. Kiskorától kezdve űzi a labdarúgást, és aktívan részt vesz a PTE Sportiroda által szervezett sportprogramokban, valamint jótékonysági eseményeken. Koloh Regina emellett tanulmányaiban is sikeres, számos ösztöndíjat nyert, valamint részt vesz tudományos konferenciákon is.

Lukács Gergely, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Testnevelés- és Mozgásközpontjának munkatársa, a közelmúltban elévülhetetlen érdemeket szerzett az egyetemi sportélet fellendítésében. 2017-ben kezdte pályafutását, amikor a Pécsen megrendezett Medikus Kupa vízilabda-tornájának főkoordinátora volt. Később a Magyar Vízilabda Szövetség Régió Ligájának elnökeként is aktív volt, az általa vezetett testület alá került a vízilabda MEFOB szakmai koordinálása. A Covid-időszak után nemcsak újjáéledt a vízilabdás MEFOB, hanem 2023-ban rekordszámú – 16 csapattal induló – bajnokság lett belőle. Lukács Gergely a női vízilabdás MEFOB egyik kitalálója és megvalósítója is volt, sportszakmai és edzői oldalon is kiemelkedő eredményeket ért el, mint a magyar ifjúsági és felnőtt vízilabda-válogatott másodedzője.

A MEFS fő feladata továbbra is a magyar egyetemi sport támogatása és a nemzetközi versenyeken való részvétel biztosítása, melyhez 35 felsőoktatási intézmény és 34 egyetemi sportegyesület áll rendelkezésre. Az egyetemi sportéletben részt vevő hallgatók és dolgozók száma jelentősen nőtt az elmúlt években, ami azt mutatja, hogy az egész országra kiterjedő egyetemi sportprogramoknak és kezdeményezéseknek nagy szüksége van.

 

A PTE-n elérhető sportösztöndíjak ide kattintva találhatók.

Események

A hónap eseményei

2024 május
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2