Hallgatói Élet

Gyógyszerész Szakest

A PTE-ÁOK Gyógyszerésztudományi Szakon, a Rókus utcai épület udvarán kerül megrendezésre a mára már hagyománnyá vált Gyógyszerész Szakest. A jó hangulatú rendezvényen hallgatók és oktatók közösen vesznek részt a főzőversenyen és a vetélkedők feladatain.

Gyógyszerész Szakest 2013

 

A PTE ÁOK Gyógyszerésztudományi Szak 2013. október 4-én rendezte meg hagyományos szabadtéri rendezvényét a Rókus utcai épület udvarán, ahol kora délutántól éjszakába nyúlóan zajlott a Szak valamennyi évfolyamát és közel teljes oktatói gárdáját megmozdító Gyógyszerész Szakest.

Az időjárás ezúttal is kegyes volt hozzánk, a napsütéses őszi délutánon nyolc csapat látott neki a főzésnek. A résztvevők és a vállalkozó szellemű zsűri az alábbi étkek közül válogathattak: slambuc, chilis bab, babgulyás, tejszínes marharagu, currys csirke és grill finomságok. A fiatal oktató gyógyszerészek forralt borral igyekeztek a hallgatói csapatok által kínált finomságokat viszonozni, míg a desszertről a szintén oktatói színekben induló palacsinta sütöde gondoskodott a rendezvény egész ideje alatt.

A Szakest elmaradhatatlan részét képezi a tanár-diák focimeccs, melyet ebben az évben kemény harcot követően az oktatói csapat nyert meg.

Hagyományainknak megfelelően a IV. évfolyam vállalt oroszlánrészt a Szakest vetélkedőinek megszervezésében, a csapatok szakmai ismereteiket, ügyességüket, valamint együttműködő készségüket tehették próbára a lelkes szurkolók bíztatásától kísérve. Az eredményhirdetéskor az I. évfolyam zsebelte be a vetélkedők első díját, míg a főzőverseny megnyerésével a IV. évfolyam érdemelte ki a PTE ÁOK GYTSZ Vándor Fakanalát.

Az eredményhirdetést követően Dr. Szabó Sándor (Öcsi) pécsi gyógyszerész került a főszerepbe, megkezdve a 10 óráig tartó táncos mulatságot.

A felszabadult hangulathoz az Univ lounge mellett hozzájárult a fiatal oktatók által üzemeltetett „Fény-pult” is, melynél kémcsövekben úszó fény kavalkád várt az arra tévedőkre.

A pénteki nap sem riasztotta el a lelkes gyógyszerészhallgatókat a részvételtől, így ismét remek hangulatban telt a Szakest. Köszönettel tartozunk a PTE ÁOK Hallgatói Önkormányzatának és a Pécsi Sörfőzdének az anyagi támogatásért, valamint Szabó Sándornak a fáradhatatlan zenélésért és hangulatteremtésért.

Végh Anna, Vida Róbert

Események

A hónap eseményei

2018 augusztus
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
  • aug 6

    Pótfelvételi 2018 - Jelentkezési határidő

    részletek »

  • aug 29

    Orientációs Nap - első évfolyamos hallgatók részére

    részletek »