Hírek

Mi vár a gyógyszerész diplomán túl?

2023. október 3, kedd

Gyógyszerészként izgalmas gyógyszerkutatásokban, klinikai vizsgálatokban is dolgozhatsz

Gyógyszerészként nem csak a gyógyszertárban lehet elhelyezkedni. De miért hívják a gyógyszerészetet, 1000 arcú szakmának? Alig pár nappal a Gyógyszerészek Világnapja után, szeptember 28-án szervezték meg a PTE Gyógyszerésztudományi Karán az egyik legjobban várt szakmai és pályaoreintációs rendezvényt, a Szaknapot! A szaknap minden évben azt tűzi ki célul, hogy minél diverzebb módon mutassa be a gyógyszerészhallgatók számára a diploma utáni karrier lehetőségeket. Mi is várt a fiatal gyógyszerészekre, ha végeztek?!

A gyógyszerészi út rendkívül szerteágazó, a klasszikus karrier területeken túl (közforgalmú gyógyszerellátás, kórházi-klinikai gyógyszerészet és gyógyszeripar) azonban kevesebb szó esik a szakma további területeiről, mint a finanszírozási vagy gyógyszer-ellátással és -felügyelettel foglalkozó hatósági terület. A 2023-as évben a gyógyszerészek klinikai kutatásokban betöltött szerepe került a fókuszba.

Olyan neves, nemzetközi és hazai cégektől érkeztek, korábban nálunk végzett gyógyszerészek, mint az IQVIA, az ICON, a pandémia alatt meghatározó oltást gyártó AstraZeneca Kft., valamint a világ harmadik legnagyobb bevételű gyógyszergyára, a Bayer Hungária Kft., ami az Aspirint és a Bepanthent is gyártja. Az előadások mind magyarul, mind pedig angolul hallhatók voltak.

Továbbá a Szaknap első programjaként flash-előadások keretein belül mutatták be a Kar különböző szervezeti egységei, hogy milyen Tudományos Diákköri témákkal kapcsolatban van lehetőségük a hallgatóknak becsatlakozniuk az intézetek és tanszékek kutatómunkáiba. Ezt követően intézet- és tanszéklátogatásokat tehettek a hallgatók, tüzetesebben megismerve a szervezeti egységek hétköznapjai.

Kapcsolódó galéria:

A képgaléria a fotóra kattintva érhető el.

Események

A hónap eseményei

2024 május
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2