Hírek
50 étel a nagyvilágból - Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve
2019. március 21, csütörtök
Megjelent a Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve, amelyhez a recepteket a PTE hallgatói küldték be, és 50 különböző nemzet ételei közül mutatnak be egyet-egyet Algériától Vietnámig.
„Minden jel arra mutat, hogy ez a könyv egy szakácskönyv. Egy nemzetközi szakácskönyv. Ötven étel és a hozzá való borok. Ha ennyi lenne az is elég lenne a szakácskönyvbe. De ez a könyv nemcsak egy recepteskönyv. Az ételeken és a rövid történeteken keresztül megismerkedhetünk a Pécsi Tudományegyetem néhány ifjú hallgatójával, a skót felföldtől belső Afrikáig és a Karib-tengerig. Velük járjuk a Pécsre vezető utat. Ismerőseink lesznek, szinte koccinthatunk a diákokkal. Különös fűszerek és alapanyagok, népszokások, méregerős paprikák, keleti titkok, háborúk és családi ünnepségek várnak az olvasóra, ha belelapoz ebbe a nem mindennapi kalandos könyvbe.”
Könyvajánló a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazinból
További részletek ide kattintva érhetők el.