Hírek

Véget ért a 2024-es Középiskolások Hete – Nyári Tábor!

2024. július 4, csütörtök

Idén a Középiskolások Hetét június 27-től egészen július 2-ig tartotta a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és Gyógyszerésztudományi Kara, amin 121 középiskolás vehetett részt!

Mozgalmas heten vannak túl azok a diákok, akik a június végét a PTE-vel töltötték. A tábor első napján a diákcsapatok jobban megismerték egymást, majd különböző kihívásokban mérték össze tudásukat és kreativitásukat. Részt vettek városvetélkedőn, kvíz esten, sárkányhajót hajtottak az orfűi tavon, de még a pécsi UV Birodalomba is ellátogattak.

A szórakoztató programok mellett, a PTE ÁOK és GYTK nem hanyagolta el az orvos- és gyógyszerésztudománnyal foglalkozó programokat sem. A diákok körbejárhatták a pécsi orvosi Anatómiai, Igazságügyi Orvostani, Élettani, valamint Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézeteit, meglátogathatták a GYTK Farmakognóziai, Gyógyszerészi Biotechnológiai és Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézeteit, a Fogászati Klinikát, előadásokat hallgattak egyetemünk több előadóitól, illetve az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központban kipróbálhatták hazai és nemzetközi viszonylatban is kimagasló színvonalú innovatív demonstrációs eszközeinket.

A tábor instruktorai egyetemünk hallgatóiból álltak, akik így az érdeklődő hallgatók minden kérdésére választ tudtak adni, és rajtuk keresztül a Középiskolások Hetén résztvevő diákok igazi betekintést kaphattak a hallgatói életbe.

A tábor végén, azok a táborozók, akik a hét minden programján részt vettek, 10 intézményi pontban is részesültek, hogy ha egyetemünk elnyerte a tetszésüket, könnyebben csatlakozhassanak a pécsi orvosisok és gyógyszerészek közé!

Reméljük sokukkal találkozunk majd a következő években! 

Események

A hónap eseményei

2024 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
  • júl 3

    Pécsi orvosis/gyógyszerész leszek! - Piknik végzős diákoknak

    részletek »