Hírek

Megnyílt az első virtuális fotótárlat

2020. szeptember 8, kedd

A Kar hatalmas változásokon megy át, fejlődése töretlen, még akkor is, ha az elmúlt időszak mindannyiunkra kiható nehézségeit hozzávesszük a képhez. Nem túlzás azt állítani, hogy az Orvoskar jövőjére meghatározó, hogy sikeresen vegyük a felmerülő akadályokat; akár a kényszerű távolságtartásból vagy az oktatással kapcsolatos paradigmák hirtelen átalakításának szükségességéből fakadnak is.

A virtualizáció egy elképesztően gyorsan fejlődő terület és az idei év tapasztalatai megmutatták, hogy érdemes invesztálni bele, haszna elvitathatatlan lesz akkor is, ha világ végre újra „felszabadul”. A virtualitás megadhatja annak a szabadságnak a legjobb értelemben vett pótlékát, ami a mindennapjaikból most annyira hiányzik. Ez itt egy érdekes és értékes kísérlet, ami jóval túlmutat egy épület vagy kiállítás innovatív bemutatásán, hiszen a jövőben ez a technológia akár tantermekbe, gyakorlatok helyszíneire, ismeretek tárházaiba enged majd eljutni a személyes jelenlét szükségessége nélkül. Nem old meg mindent, de az életünk biztosan könnyebb, mint e nélkül volna ilyen helyzetekben. Emellett lehetőség azoknak is, hogy kicsit itt legyenek velünk a Karunkon, akik más szempontból akadályoztatottak, akár a távolság, akár egészségi állapotuk miatt.

Kalmár Lajos másfél éves munkájának gyűjteményéből váltogat, és sokszínű, változatos bemutatását adja egyetemünk hallgatóinak a sokféle embertípus megjelenítésével, akik szépek, érdekesek, érdeklődőek, kedvesek, világpolgárok.

A virtuális galéria elérhető lesz közvetlenül is a weblapunkról, a nyitó oldalon elhelyezett POTE VR linken keresztül. A tárlatokból a jövőben többet is tervezünk. Ajánljuk, látogassanak többször el ide!

Jó barangolást kívánunk!

 

Események

A hónap eseményei

2024 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
  • ápr 25

    Motivációs Beszéd: Ben West és Kenneth Erhanon

    részletek »