Hírek

Ilyen volt a 4. Irány a PTE! Kultúrfeszt

2023. november 10, péntek

Negyedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem az Irány a PTE! Kultúrfesztet a pécsi Expo Centerben pénteken. Magyarország első egyetemének pályaválasztási fesztiválján közel négyezren vettek részt, középiskolások, szüleik és tanáraik egyaránt.

A Pécsi Tudományegyetem az Irány a PTE! Kultúrfeszttel indította el idei beiskolázási kampányát, amelyre elsősorban a régióból várták a felvételi iránt érdeklődőket, de idén is az ország szinte minden pontjáról érkeztek vendégek. A mintegy négyezer, elsősorban pályaválasztás előtt álló fiatal az egyetemi karok standjain személyesen érdeklődhetett az induló képzésekről, de emellett megismerkedhetett az egyetemi szervezetek kínálatával, a sporttól a színházon át a legkülönfélébb szabadidős és szakmai tevékenységekkel.

Külön teremben mutatkoztak be a PTE partnerei, Pécs városa, kulturális intézmények és gazdasági partnerek egyaránt, több színpadon léptek fel egyetemi tehetségek, a PTE Táncegyüttese, de itt rendezték meg az életpálya-beszélgetéseket is egyetemi professzorokkal, kutatókkal. A 2024-es felvételi eljárás újdonságait bemutató előadássorozatban valamennyi kar ismertethette a specifikumait, melyekre zsúfolásig megtelt a több száz fős Hamerli terem.

A Pécsi Tudományegyetem a továbbiakban országszerte a középiskolákban, gimnáziumokban segíti a továbbtanulás iránt érdeklődőket pályaorientációs programkínálatával, valamint a kari nyílt napokra is várják az érdeklődőket, amelyeket novembertől januárig rendeznek meg. Az idei pályaválasztási fesztivál programjai és további hasznos felvételi információk a PTE hivatalos beiskolázási oldalán, a felveteli.pte.hu oldalon találhatóak meg.

 

Forrás:

univpécs.com

Borítókép:

Csortos Szabolcs/Univpécs.com

Események

A hónap eseményei

2024 június
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30