Hírek

HUMANS OF POTE 35. - Gyenei Fanny negyedéves orvostanhallgató

2020. december 9, szerda

Humans of POTE 35.
@Confabula

 

 

„Körülbelül 4 éves lehettem, mikor elhatároztam, hogy orvos szeretnék lenni. Nem volt nehéz a választás, mivel nálunk a családban mindenki orvos vagy egészségügyi dolgozó, így ezt a példát láttam. Kiskorom óta sok időt tölthettem a rendeléseken, ügyeleteken és az orvosi programokon, így hamar megfogott ez a világ.
 
Nagyon szerencsés gyerekkorom volt, mert minden nyarat a Balatonon tölthettem a nagymamámmal. Olyan 8-9 éves lehettem, mikor a nagymamám teljesen elvesztette a látását és mivel inzulinfüggő cukorbeteg volt, így állandó felügyeletre szorult, ezért ettől kezdve felelősségteljesebbek lettek a szünidők. Mindennap többször mértem a vércukorszintjét, beadtam az inzulint, adagoltam a gyógyszereit és cseppentettem a szemébe. Elkészítettem a reggelit, az ebédet és a vacsorát. Általában közösen csináltuk az ebédet, ő mondta az instrukciókat én meg végrehajtottam, így sikerült megtanulnom főzni is. Nagyon szerettem ezeket a nyarakat és a mai napig megtisztelő, hogy rám merték bízni ezt a felelősségteljes feladatot.
 
Pécsiként egyértelmű volt, hogy ide jelentkezem, sőt még óvodába is ide jártam az egyetemi oviba, szóval nem kerültem messze az évek alatt.
Ami igazán boldoggá tesz, ha segíthetek és bátoríthatok másokat. Szabadidőmben nagyon szeretek utazni, írni, sütni-főzni, illetve a nagy szenvedélyemnek hódolni, a táncnak. Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült már több afrikai és európai országba is eljutnom, megismerni sok más kultúrát. Megméretettem magam a szépségversenyek világában is, ahol a Nemzet Szépe szépségversenyen egészen a tábori válogatóig jutottam. Régen nagyon meghatározó szerepe volt a sportnak az életemben, sokféle sportot kipróbáltam, melyek közül szertornából sikerült egy városi 2. és egy országos 7. helyet is elérnem.
 
Végezetül, én úgy gondolom, hogy az egyetemi éveink valóban a legszebbek, melyek alatt, mint a jó bor csak nemesedik az ember, sokszor nagy áldozatokkal és sok lemondással jár, de megtanulunk küzdeni, és aki elég bátor nagyot álmodni, akiben megvan a kellő kitartás és elhivatottság, abból egy napon nagyszerű orvos válhat, így akármilyen nehéz sosem szabad feladni.”
 
 
Gyenei Fanny – negyedéves orvostanhallgató

Események

A hónap eseményei

2024 március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31