Hírek

Humans of POTE 16. - Tatai Kata, 2. éves gyógyszerészhallgató

2020. március 9, hétfő

Humans of POTE 16.

Forrás: @Confabula

“Hagyd, hogy a mosolyod megváltoztassa a világot, de ne hagyd, hogy a világ megváltoztassa a mosolyod!”- Teljes szívemből hiszem ezt, és garantálni tudom, hogy ha egyszer lediplomázom, minden betegnek egy mosollyal is szeretnék hozzájárulni a gyógyulásához. Az élet túl rövid ahhoz, hogy szomorúak legyünk, ezért tartom annyira fontosnak a minőségi időtöltést. Minél több hasznos dolog foglalkoztatja az embert, annál több lesz ő maga is, és annál több mindent adhat át a környezetének.
Ezt az elvet követem a koncerteken is. Minden esetben, amikor lehetőségem van kiállni az emberek elé, adni szeretnék nekik valamit, amit megőrizhetnek, ami egy jó emlékként marad meg bennük, és egy rossz napjukon csak előveszik azt az érzést, amit eltettek, annak érdekében, hogy átsegítse őket a nehézségeken. Nekem a zene maga a terápia, én pedig a zene által válhatok egyfajta terapeutává.
Amikor elkezdtem énekelni a VoiSingersben, tudtam, hogy az életem fenekestül fel fog fordulni, és így is történt, a legjobb értelemben. A csapatnak köszönhetően egy turné erejéig lehetőségem volt részt venni a Kossuth-díjas Kovács Ákos jubileumi produkciójában, jártam kórusversenyen Kínában, énekelhettem Észtországban, a művészeti vezetőnk, Balásy Szabolcs jóvoltából pedig a közeljövőben megrendezésre kerül első önálló koncertem, amelyhez a tavalyi PTE Hangja verseny kölcsönözte a meghatározó inspirációt. A verseny alatt hasonló mentalitású, zeneszerető embereket ismertem meg, akiknek a mai napig hálás vagyok azért az élményért, és azért a közös munkáért, amitől magam is több lettem.
„Nem lehet egy fenékkel két nyeregben ülni!”- szól a mondás, melyet a környezetem előszeretettel szokott irányomban kritikaként megfogalmazni. Sokan nem értik, hogy miként fér bele az életembe egyetemi tanulmányaim mellett a koncertezés és az azzal járó, sokszor embert próbáló felkészülési időszak. A válaszom mindig mindenkinek ugyanaz: A zene nekem lételemem, nem tudom elképzelni nélküle az életem. Ha nem csinálnám, egyszerűen szürkévé válnának a mindennapjaim. A zene tesz engem azzá, aki vagyok. Kodály Zoltán mondta: „Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes.”


Tatai Kata – 2. éves gyógyszerészhallgató

Forrás: Confabula

Események

A hónap eseményei

2024 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5