Hírek

Nyílt Nap & Szülői Tájékoztató

2019. november 25, hétfő

A szombati napon rendeztük meg Nyílt Napunkat középiskolásoknak és szülőknek egyaránt. 

 

Az eddigiektől eltérő módon november 23-án nemcsak diákoknak, hanem szülőknek is szólt az egész napos programunk.

A nap során számos programmal vártuk az érdeklődőket. Szakvezetőink bemutatásában a résztvevő megismerhették az általános orvos-, fogorvos-, gyógyszerész és biotechnológia képzés sajátosságait. A felvételi eljárás rendszerét a PTE Oktatási Igazgatóság munkatársa ismertette. Mindemellett a Dr. Romhányi György Aulában tájékoztató pultok várták az érdeklődőket számos tématerületről, melynek során az érdeklődők információkat gyűjthettek például a külföldi cseregyakorlati lehetőségekről, Erasmus programról, nyelvvizsga lehetőségekről, a középiskolás diákoknak szervezett előkészítőkről, orientációs programokról.

A programot színesítette, hogy az érdeklődők - középiskolás diákok és szülők egyaránt - előzetes regisztráció alapján számos intézetbe ellátogathattak: Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézetbe, az Igazságügyi Orvostani Intézetbe, a MediSkillsLab - Szimulációs Központba, valamint a Biofizika Intézetbe Hasonlóképp látogatható volt a Gyógyszerésztudományi Kar több intézete (Farmakognóziai, Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézet), illetve a Biotechnológiai Intézet is.

A Nyílt Napjaink történetében előszőr került sor informatív kérdezz-felelek workshopok megrendezésére, melynek keretein belül a középiskolás diákok hallgatóinktól, míg a szülők a kari vezetőktől, beiskolázási szakértőktől informálódhattak.

A program zárásaként az érdeklődők Dr. Szentpéteri L. József "Add el magad!” egyetemi kurzusán vehettek részt.

 

Az eseményen készült galéria itt érhető el.

 

Reméljük mindenki jól érezte magát a nap során.

 

Események

A hónap eseményei

2024 május
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2