Hírek

50 étel a nagyvilágból - Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve

2019. március 21, csütörtök

Megjelent a Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve, amelyhez a recepteket a PTE hallgatói küldték be, és 50 különböző nemzet ételei közül mutatnak be egyet-egyet Algériától Vietnámig.

 „Minden jel arra mutat, hogy ez a könyv egy szakácskönyv. Egy nemzetközi szakácskönyv. Ötven étel és a hozzá való borok. Ha ennyi lenne az is elég lenne a szakácskönyvbe. De ez a könyv nemcsak egy recepteskönyv. Az ételeken és a rövid történeteken keresztül megismerkedhetünk a Pécsi Tudományegyetem néhány ifjú hallgatójával, a skót felföldtől belső Afrikáig és a Karib-tengerig. Velük járjuk a Pécsre vezető utat. Ismerőseink lesznek, szinte koccinthatunk a diákokkal. Különös fűszerek és alapanyagok, népszokások, méregerős paprikák, keleti titkok, háborúk és családi ünnepségek várnak az olvasóra, ha belelapoz ebbe a nem mindennapi kalandos könyvbe.”

Könyvajánló a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazinból

További részletek ide kattintva érhetők el.

Események

A hónap eseményei

2025 április
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
  • ápr 11

    Negyedik Szuperrezolúciós és Fluoreszcens Mikroszkópos Szimpózium és Ábrahám István Emlékülés

    részletek »

  • ápr 11

    PTE Flex-O KUPA

    részletek »

  • ápr 11

    PTE Flex-O KUPA

    részletek »

  • ápr 12

    Negyedik Szuperrezolúciós és Fluoreszcens Mikroszkópos Szimpózium és Ábrahám István Emlékülés

    részletek »