Hírek

Felvételizők figyelem, fontos határidő közeleg! - Sorrendmódosítási lehetőség, adat és dokumentumpótlás

2017. július 6, csütörtök

SORRENDMÓDOSÍTÁS

A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a felvételi döntésre is kiható adatok módosítására 2017. július 12-ig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig lehet a jelentkezés benyújtásakor még rendelkezésre nem álló dokumentummásolatokat benyújtani, jelentkezési helyet vagy helyeket visszavonni, valamint egy alkalommal lehet sorrendet módosítani.

Az eljárás során a jelentkezőnek egyetlen alkalommal van lehetősége módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, szintén az E-felvételiben. A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjét lehet változtatni, új képzést már nem lehet rögzíteni,  az esetleges sorrendmódosítás után többször már nem lehet változtatni a sorrenden, illetve egy már benyújtott sorrend-módosítási kérelmet sem lehet visszavonni.

Adatmódosítás

A személyes adataiban bekövetkező változásról a jelentkező köteles az Oktatási Hivatalt értesíteni. Adatokat módosítani elektronikusan lehet az E-felvételi felületén (e-ügyintézés). Amennyiben ennek technikai akadálya van, abban az esetben a módosító kérelem postai úton is feladható (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190), de a gyorsabb ügyintézés érdekében mindenképpen javasolt az E-felvételi felület használata.

Adatpótlás

A 2017. február 15-e után megszerzett államilag elismert nyelvvizsgák esetében a jelentkezőnek az e-ügyintézés során a bizonyítvány adatainak megadása kötelező (nyelv megnevezése, foka, típusa, bizonyítvány száma, anyakönyvi szám).

Amennyiben van olyan érettségi, illetve nyelvvizsga eredménye, amelyet nem lát a megszemélyesített felületén, ezt az e-ügyintézés keretében dokumentum feltöltésével jelezze.

Dokumentumpótlás

A jelentkezőnek ügyelnie kell arra, hogy az összes, a pontszámításhoz szükséges dokumentumot minél hamarabb benyújtsa. A még hiányzó – a jelentkezés benyújtásakor még rendelkezésre nem álló – dokumentumok is feltölthetők az E-felvételiben.

A dokumentumok benyújtásával kapcsolatos további információk a Mit és hogyan kell feltölteni a jelentkezéshez? c. fejezetben olvashatók.

Események

A hónap eseményei

2024 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
  • ápr 25

    Motivációs Beszéd: Ben West és Kenneth Erhanon

    részletek »