Hírek

Kutatók Éjszakája 2016 - ahogy mi láttuk

2016. október 28, péntek

https://www.youtube.com/watch?v=csj4TxKrS7AA Pécsi Tudományegyetem már több éve részt vesz a Kutatók Éjszakája programsorozat rendezvényein, amelyet évről évre egyre több érdeklődő látogat. Az idei évben az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Szak és a Gyógyszerésztudományi Kar is számos érdekes programot szervezett, hogy minden korosztály betekintést nyerhessen a kutató és oktató munkánkba. Programjainkat az ÁOK Elméleti Tömb, a Szentágothai János Kutatóközpont és a Gyógyszerésztudományi Kar Rókus utcai épületében rendeztük, ahol közel 1600 látogatót köszönthettünk.  

Képes összefoglaló

Videó

A legkisebbek a Teddy Maci Kórházban próbálhatták ki gyógyító tudományukat, amíg szüleik szűrőprogramokon, prevenciós előadásokon vettek részt az aulában. A Dékáni Tanácsteremben ezalatt tudományos előadásokat hallgathattunk általános iskolás diákoktól és már tapasztalt kutatóktól.

Intézeteink számos előzetes regisztrációhoz kötötött programot is hírdettek. Az Anatómiai Intézetben az általános iskolások vetélkedő formájában ismerkedhettek meg az emberi testtel, míg a nagyobbak anatómiai preparátumok, szövettani metszetek, laboratóriumi bemutatók segítségével ismerhették meg az anatómia és a szövettan rejtelmeit.

Az Élettani Intézetben szemléletes vizsgálatokkal nyújtottak betekintést az állatkísérletek és a szemészeti vizsgálatok világába. A Mikrobiológiai Intézetben a baktériumok és gombák mikroszkópos világába kalauzolták a látogatókat, míg a Biofizikai Intézetben speciális spektroszkópiai módszereket mutattak be az érdeklődő közönségnek.

 

Aki a legújabb vizsgálati technikákra is kiváncsi volt az a Szentágothai János Kutató Központ laborjaiban fogadták, de a gyógynövények és illóolajok iránt érdeklődők sem maradtak tétlenül a Gyógyszerésztudományi Kar Rókus utcai épületében. Az igazán elszánt közönség részt vehetett a MediSkills Lab újraélesztési tanfolyamán vagy az Igazságügyi Orvostani Intézet kriminalisztikai bemutatóin is.

Szeretettel várunk minden kedves látogatót jövőre is!

Események

A hónap eseményei

2024 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
  • ápr 25

    Motivációs Beszéd: Ben West és Kenneth Erhanon

    részletek »