Hírek

HUMANS OF POTE 36.- Simon Barnabás - ötödéves orvostanhallgató

2020. december 9, szerda

Humans of POTE 36.
@Confabula

 

 

"Úgy gondolom, hogy azon szerencsések közé tartozok, akik nagyon korán eldöntötték, hogy mit akarnak az életben. Én ebbe a hivatásba általános iskola elején szerettem bele, így gyakorlatilag mindig előttem volt a cél. Azóta egyik vizsga sem tudott eltántorítani, pedig gyakran próbálkoztak. A gimnázium után egy évet dolgoztam teljesen más környezetben; ami talán még jobban megerősített abban, hogy az egészségügyi vonalon kell elindulnom.
 
Nekem a családomban nincs egészségügyi dolgozó, így igazából csak elképzelni tudtam, hogy milyen is lesz ez a szakma. (Hát abszolút nem olyan, mint amilyennek gyerekként hittem.)
Gyakorlatilag minden évben más érdekelt, de talán így ötödévre sikerült az intenzív terápia mellett elköteleződni.
 
Ezzel a hivatással kapcsolatban igazából csak a rengeteg áldozat okoz némi fejtörést. Fel kellett adnom a táncot, amire sajnos nem maradt idő az egyetemi élet mellett. Ha újrakezdhetném, biztos foglalkoznék zenével. Imádom a zenét, és kicsit hiányzik is az életemből.
Én hiszek abban, hogy mindig az nehéz, ami éppen előttünk van. Ez a mostani helyzetre hatványozottan igaz. És így visszagondolva az előző éveimre, valóban megszépítette őket a messzeség.
 
Idén megpróbáltam kihasználni a lehetőséget, hogy megismerjem kicsit az egészségügyünk másik, ápolástani oldalát. Rengeteg gyakorlati dolgot lehet tanulni ezekben az időkben; olyan dolgokat, amikre most nyílt igazából alkalom. Nyilván nem lesz életem éve 2020, de sok fontos kérdést felvetett, sok mindenre megtanított.
Őszintén szólva, azért tartalmas egy év volt.
Kitartást kívánok mindenkinek!
És talán most a legaktuálisabb: sose hagyjon el benneteket a remény!"
 
 
Simon Barnabás - ötödéves orvostanhallgató
 

Események

A hónap eseményei

2024 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5