Hírek

Lezajlott a Kutatók Éjszakája - Idén is sok volt az érdeklődő

2019. szeptember 30, hétfő

Szeptember 27-én, pénteken zajlott a Kutatók Éjszakája programsorozat országszerte. A Kar szervezésében mintegy 10 helyszínen folytak a különböző programok kicsiknek és nagyoknak. Ellátogathattak klinikákra (mint a fogászati, a szívgyógyászati, sürgősségi radiológiai), kutató-, és 3D központba, UNIV gyógyszertárba és természetesen számos előadás, gyakorlat volt a Gyógyszerésztudományi, Általános Orvostudományi Karon is.

Az érdeklődők az esemény során több, mint 80 program közül választhattak, így reméljük, hogy mindenki megtalálta a számára megfelelőt. A kisebbeket idén is várta a Teddy Maci Kórház az aulában, de egészségügyi szűrések is voltak az oda látogatóknak. Akit a test működése, rejtelmei hoznak lázba, ők az Anatómiai Intézetben találhatták meg válaszaikat a kéréseikre. Az Igazságügyi Intézetben azokat (is) várták, akik a helyszínelés valamilyen formája iránt érdeklődnek. Szimulációs Oktatási Központunk (MediSkillsLab) idén is gyakorlatias programmal készült, hiszen ki lehetett próbálni a sebészkedést, újraélesztést és még sok mást. De az Elméleti Tömb még sok hasznos, érdekes programot kínált.

A Gyógyszerésztudományi Karon a gyógyászat, gyógyszerek, gyógynövények voltak a fókuszban. Interaktív túrák, gyógynövénykerti séta, laboratóriumi látogatás színesítette a Kar által kínált programokat. 

A klinikákon betekintést lehetett nyerni az ott folyó munkálatokba laikusoknak is. Az volt megfigyelhető, hogy több résztvevő valamilyen formában érintett volt az adott klinikával (közvetlen vagy közvetett), így ezért is szerettek volna minél többet megtudni az előadások során.

A kutatóközpontunkban is nem mindennapi előadások, foglalkozások zajlottak, hiszen többek betekintést nyerhettek a laborokba is, melyre más esetben nem lenne mód. A 3D központban pedig a körbevezetés végén – az új információk mellett - nyomtatott tárggyal is gazdagodtak a jelenlévők.

Találkozunk jövőre!

A galéria ide kattitva érhető el.

 

Események

A hónap eseményei

2024 március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31